Webapplicaties

Laravel_

Jeroen Bartels - maandag 25 mei, 2020


0032 (0)15 68 94 08

0032 (0)15 68 94 08

Okappi | Web -en applicatiebouwers

In ons artikel over software op maat kon je afleiden waarom het nuttig kan zijn om met een webdeveloper te praten alvorens (dure) pakket-software aan te kopen en te integreren in je huidige structuur. Meestal kunnen we het specifieke probleem detecteren en er een gepaste oplossing voor ontwikkelen, zonder hoge kost.

Maar hoe gaan we dan precies te werk? Waaruit bestaan webapplicaties en hoe worden ze opgebouwd? Net als bij een wagen kennen we niet alle onderdelen, maar we vragen ons wel af waarom hij ons zo gemakkelijk van punt a naar b brengt.

Ontwikkeling web applicaties

Okappi ontwikkelt zijn webapplicaties in Laravel, dit is het meest gekende en meest populaire opensource PHP framework. Een framework biedt de mogelijkheid te werken met voorgekauwde blokken code, wat de programmeertijd aanzienlijk verlaagt. Hierdoor kunnen we op een korte doorlooptijd complexere toepassingen maken en dit aan een (hopelijk) aanvaardbare prijs. Dat was ook de reden waarom Taylor Otwell in 2011 Laravel ontwikkelde en liet uitgroeien tot één van de grootste community-driven frameworks binnen webontwikkeling. Laravel maakt gebruik van het MVC model (Model View Controller), waardoor we herbruikbare blokken code van veel voorkomende functionaliteiten in enkele seconden kunnen integreren.

Opensource

Laravel is opensource, dat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is. Het voordeel hiervan is dat iedereen gratis toegang heeft tot de software en dus aanpassingen en verbeteringen kan aanbrengen. De grote community van developers zorgt er voor dat de code geen statisch gegeven blijft, maar continue up-to-date wordt gehouden. Dit heeft een belangrijke impact op de veelzijdigheid en de veiligheid van de software.

Voordelen

  • Goed gestructureerde code zorgt voor webapplicaties die stabiel, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.
  • Ingebouwde functies leiden tot snelle ontwikkeling van webapplicaties, dit heeft uiteraard een gunstige invloed op de prijs.
  • Grote community die continue verbeteringen aanbrengt, de code up-to-date houdt en nieuwe functionaliteiten aanbiedt.
  • Snelle laadtijd.
  • Laravel is ongelofelijk veilig.
  • Gebruiksvriendelijkheid.

Toepassingen

  • Secured access: (klanten)portaal, beveiligde toegang verlenen tot bepaalde diensten.
  • Mini-ERP: beheren klanten, producten, facturatie, ...

In je zoektocht naar de juiste webapplicatie zal de keuze van software niet volstaan. Enkel in combinatie met een goede webdeveloper zal je het gewenste resultaat bekomen, namelijk een webapplicatie die intuïtief aanvoelt en precies het probleem aanpakt waarvoor het ontwikkelt is. Bij Okappi maken we er een erezaak van jouw vraag zo goed mogelijk in kaart te brengen. Dit helpt ons om alle variabelen te kennen alvorens de webapplicatie te bouwen. Een goede structuur zal leiden tot een lagere kostprijs en biedt de mogelijkheid om latere wijzigingen gemakkelijk door te voeren.

Contact Us

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of bekijk dit informatief filmpje over okapi's.