Nieuwe privacy wetgeving

De AVG is sinds mei 2018 van kracht en heeft als doel de bescherming van persoonlijke gegevens van EU-burgers te versterken en de regels voor bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken te harmoniseren.

Persoonlijke gegevens

De nieuwe privacy wetgeving die online van kracht is, is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie, ook wel bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR). De AVG is sinds mei 2018 van kracht en heeft als doel de bescherming van persoonlijke gegevens van EU-burgers te versterken en de regels voor bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken te harmoniseren.

De belangrijkste verplichtingen voor bedrijven en organisaties onder de AVG zijn onder andere:

  • * Verplichting om toestemming te vragen voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens
  • * Verplichting om duidelijke en begrijpelijke privacyverklaringen te verstrekken
  • * Verplichting om adequate beveiligingsmaatregelen te nemen om persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, diefstal en verlies
  • * Verplichting om gebruikers het recht te geven om hun persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, te verwijderen en te exporteren
  • * Verplichting om inbreuken op de beveiliging van persoonsgegevens te melden aan toezichthoudende autoriteiten en betrokkenen

De AVG heeft wereldwijd invloed, omdat deze van toepassing is op bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken van EU-burgers, ongeacht waar deze bedrijven of organisaties zich bevinden. Als gevolg daarvan hebben veel bedrijven en organisaties wereldwijd hun privacybeleid en -praktijken aangepast om te voldoen aan de vereisten van de AVG.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ben je op zoek naar een professionele webpartner?

We zien je graag komen! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Uiteraard kan je ons ook gewoon mailen of een telefoontje doen.

INTERESSANTE ARTIKELS

Sfeerbeeld voor services pagina

Kiezen voor software op maat: een goede zet?

Webapplicatie

Startende ondernemers staan bij de oprichting van hun onderneming weinig stil bij digitalisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Alle aandacht gaat naar het uitoefenen van de bedrijfsactiviteit en het proberen groeien. Daar komt ook nog eens de onzekerheid van COVID19 bij. De prioriteiten zijn nu vooral de continuïteit bewaren en personeel aan het werk houden.

Laravel Logo voor blogbericht van Okappi

Laravel

Website Webshop Webapplicatie

In ons artikel over software op maat kon je afleiden waarom het nuttig kan zijn om met een webdeveloper te praten alvorens (dure) pakket-software aan te kopen en te integreren in je huidige structuur. Hoe gaan we dan precies te werk? Waaruit bestaan webapplicaties? Hoe worden ze opgebouwd?