Nieuwe privacy wetgeving

De AVG is sinds mei 2018 van kracht en heeft als doel de bescherming van persoonlijke gegevens van EU-burgers te versterken en de regels voor bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken te harmoniseren.

Persoonlijke gegevens

De nieuwe privacy wetgeving die online van kracht is, is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie, ook wel bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR). De AVG is sinds mei 2018 van kracht en heeft als doel de bescherming van persoonlijke gegevens van EU-burgers te versterken en de regels voor bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken te harmoniseren.

De belangrijkste verplichtingen voor bedrijven en organisaties onder de AVG zijn onder andere:

  • * Verplichting om toestemming te vragen voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens
  • * Verplichting om duidelijke en begrijpelijke privacyverklaringen te verstrekken
  • * Verplichting om adequate beveiligingsmaatregelen te nemen om persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, diefstal en verlies
  • * Verplichting om gebruikers het recht te geven om hun persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, te verwijderen en te exporteren
  • * Verplichting om inbreuken op de beveiliging van persoonsgegevens te melden aan toezichthoudende autoriteiten en betrokkenen

De AVG heeft wereldwijd invloed, omdat deze van toepassing is op bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken van EU-burgers, ongeacht waar deze bedrijven of organisaties zich bevinden. Als gevolg daarvan hebben veel bedrijven en organisaties wereldwijd hun privacybeleid en -praktijken aangepast om te voldoen aan de vereisten van de AVG.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ben je op zoek naar een professionele webpartner?

We zien je graag komen! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Uiteraard kan je ons ook gewoon mailen of een telefoontje doen.

INTERESSANTE ARTIKELS

Sfeerbeeld voor services pagina

Verschil tussen maatwerk en een online builder

Website Webshop

Een website creëren is nog nooit zo makkelijk geweest, althans zo lijkt het. Een simpele zoekopdracht in Google op “website bouwen” en je krijgt talloze aanbiedingen van websitebuilders en all-in one pakketten. Maar is het echt zo gemakkelijk? Kunnen we een kwalitatieve website zelf maken of doen we toch beter beroep op een webdesigner ?

Sfeerbeeld voor over pagina over development

Waarom kiezen voor op maat gemaakte website

Website

Het hebben van een op maat gemaakte website biedt verschillende voordelen ten opzichte van het gebruik van een template