Webapplicaties

Software op maat_

Jeroen Bartels - dinsdag 20 oktober, 2020


0032 (0)15 68 94 08

0032 (0)15 68 94 08

Okappi | Web -en applicatiebouwers

Startende ondernemers staan bij de oprichting van hun onderneming weinig stil bij digitalisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Alle aandacht gaat naar het uitoefenen van de bedrijfsactiviteit en het proberen groeien. Vaak zal in deze beginfase een eenvoudige website voldoende zijn en is Excel de voornaamste tool. Daar is absoluut niks mis mee en eerlijk, zo zijn we zelf ook gestart.

Echter, naarmate een onderneming begint te groeien,  stijgt ook de vraag naar bepaalde tools of software op maat ontwikkelt om de efficiëntie binnen het bedrijf te verbeteren, bedrijfsprocessen te optimaliseren en software te implementeren die werknemers helpt beter met elkaar te laten samenwerken. Daarnaast wordt klantenbeleving een centraal gegeven, waarbij we als onderneming moeten nadenken over hoe we onze service kunnen verbeteren en hoe we sneller en beter met onze klanten kunnen communiceren.

Web development | Okappi | Mechelen | Jonge ondernemers

Wanneer we als ondernemer op zoek gaan naar de juiste tools stoten we op talloze aanbiedingen van software specifiek ontwikkeld om een bepaald probleem op te lossen. Vaak zijn het softwarepakketten die inhoudelijk heel wat functionaliteiten bieden, maar ook veel overbodige zaken bevatten. In het geval van een ERP-pakket, ben je al snel tienduizenden euro’s kwijt. Een ander veel voorkomend probleem is dat je tijdens of na de implementatie van dergelijke softwarepakketten tot de conclusie komt dat het niet geheel aansluit bij de verwachtingen. Gevolg is dat je niet de gewenste resultaten behaalt en dat je toch heel wat hebt geïnvesteerd in een duur softwarepakket.

Zijn we genoodzaakt te blijven werken met Excel? En hoe beleven de klanten onze service? Wat kan vandaag KMO’s helpen bij digitalisering, optimaliseren van hun processen, zowel budgetvriendelijk als op maat van hun behoeften?

Web development

Net zoals een webdesigner websites op maat ontwikkelt, kan een webdeveloper webapplicaties op maat van de klant bouwen, rekening houdend met zijn/haar wensen en verwachtingen.

Specifieke voorbeelden hiervan zijn :

  • een tijdsregistratiesysteem
  • een klantenportaal 
  • koppelingen tussen verschillende softwareprogramma's om ze beter met elkaar te laten werken
  • een online toepassing voor commerciële doeleinden
  • beheren van klanten, stockbeheer en facturatie

We spreken dan over web based software, wat simpelweg betekent webapplicaties die online werken en van overal bruikbaar zijn (er moet dus niets op jouw pc geïnstalleerd worden). Om de kostprijs van dergelijke ontwikkelingen te beperken zal een web developer gebruik maken van een framework. Een framework biedt de mogelijkheid te werken met voorgeprogrammeerde blokken code, wat de programmeertijd aanzienlijk verlaagt en dus ook de kostprijs. Een web developer zal altijd eerst een grondige analyse maken van wat de klant verwacht en op basis hiervan de gewenste webapplicatie ontwikkelen.

Web development | Okappi | Mechelen | Laravel

Een van de populairste frameworks is Laravel. Het grote voordeel aan dit framework is dat het héél mooie gestructureerde code bevat. Dat zorgt ervoor dat de webapplicatie stabiel, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden is.

Wat kan Okappi voor je betekenen?

Heb je het gevoel dat jouw onderneming op het punt is gekomen dat er ruimte is voor dergelijke verbeteringen, maar loopt het stroef wanneer je aan afwegen bent wat voor jou en je onderneming de beste keuze is ? Zit je met een specifiek probleem waarvoor je niet meteen een oplossing vindt? Wij luisteren graag naar jouw verhaal en nemen de tijd om samen een gerichte oplossing te bedenken, uiteraard gebaseerd op de verwachte doelstellingen. Voor een kennismakingsgesprek kan je hier contact met ons opnemen.

O ja. Je kent altijd op voorhand de volledige prijs, transparant gecommuniceerd en zonder verrassingen.

Contacteer ons

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of bekijk dit informatief filmpje over okapi's.