Webapplicaties

Software op maat_

Jeroen Bartels - maandag 25 mei, 2020


0032 (0)15 68 94 08

0032 (0)15 68 94 08

Okappi | Web -en applicatiebouwers

Weinig startende ondernemers staan bij de start van hun onderneming stil bij digitalisatie en optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. Alle aandacht gaat naar het uitoefenen van de bedrijfsactiviteit en het proberen te groeien. In deze beginfase zal enkel een website zonder functionaliteiten nodig zijn en gebeurt de administratie in Excel. En laten we wel zijn, daar is absoluut helemaal niks mis mee. Zo zijn we zelf ook gestart.

Echter, als een onderneming begint te groeien, groeit ook de vraag naar bepaalde tools en software om de efficiëntie binnen het bedrijf te verhogen, bedrijfsprocessen te optimaliseren en software te gebruiken die werknemers helpt beter te laten samenwerken. Daarnaast wordt klantenbeleving een centraal gegeven, waarbij we als onderneming moeten nadenken over hoe we onze service kunnen verbeteren en hoe we sneller en beter met onze klanten kunnen communiceren.

Web development | Okappi | Mechelen | Jonge ondernemers

Wanneer we als ondernemer een oplossing trachten te vinden voor deze uitdagingen ontvangen we talloze aanbiedingen van software specifiek ontwikkeld voor een bepaald probleem. Vaak zijn het softwarepakketten die inhoudelijk heel wat functionaliteiten bieden, maar ook veel overbodige zaken bevatten. In het geval van een ERP-pakket, ben je al snel tienduizenden euro’s kwijt. Een ander veel voorkomend probleem is dat je tijdens of na de implementatie van dergelijke softwarepakketten tot de conclusie komt dat het niet geheel aansluit bij de verwachtingen. Gevolg is dat je niet de gewenste resultaten behaalt en dat je toch hebt geïnvesteerd in een duur softwarepakket.

De vraag is dan, kan het anders? Of zijn we genoodzaakt te blijven werken met Excel? Blijven we intern rond de pot draaien omdat er niet efficiënt kan gecommuniceerd worden? En hoe beleven onze klanten onze service? Wat kan vandaag KMO’s helpen in het optimaliseren van hun processen, budgetvriendelijk en op maat van hun behoeften?

Webdevelopment

Net zoals een webdesigner websites ontwikkelt, kan een webdeveloper webapplicaties op maat van de klant bouwen, rekening houdend met zijn/haar wensen en verwachtingen.

Specifieke voorbeelden hiervan zijn :

  • een tijdsregistratiesysteem
  • een klantenportaal 
  • koppelingen tussen verschillende softwareprogramma's om ze beter met elkaar te laten werken
  • een online toepassing voor commerciële doeleinden
  • beheren van klanten, stockbeheer en facturatie

We spreken dan over webbased applicaties, wat simpelweg betekent dat ze online werken en van overal bruikbaar zijn (er moet dus niets op jouw pc geïnstalleerd worden). Om de kostprijs van dergelijke ontwikkelingen te beperken zal een webontwikkelaar gebruik maken van een framework. Een framework biedt de mogelijkheid te werken met voorgeprogrammeerde blokken code, wat de programmeertijd aanzienlijk verlaagt en dus ook de kostprijs. Een van de populairste frameworks is Laravel. Het grote voordeel aan dit framework is dat het héél mooie gestructureerde code bevat. Dat zorgt ervoor dat de applicatie stabiel, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden is.

Web development | Okappi | Mechelen | Laravel

Wat kan Okappi voor je betekenen?

Heb je het gevoel dat jouw onderneming op het punt is gekomen dat er ruimte is voor dergelijke verbeteringen, maar loopt het stroef wanneer je aan afwegen bent wat voor jou en je onderneming de beste keuze is ? Of zit je met een specifiek probleem waarvoor je niet meteen een oplossing vindt? Wij luisteren graag naar jouw verhaal en nemen de tijd nemen om een samen gerichte oplossing te bedenken, uiteraard gebaseerd op de verwachte doelstellingen. Voor een kennismakingsgesprek kan je hier contact met ons opnemen.

O ja. Je kent altijd op voorhand de volledige prijs, transparant gecommuniceerd en zonder verrassingen.

Contacteer ons

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Of bekijk dit informatief filmpje over okapi's.