Blog | Voor welk platform moet je kiezen?

De 5 verschillen tussen Woocommerce en Shopify

Wil jij ook zo graag weten wat nu juist het verschil is tussen Woocommerce en Shopify? Wel wij hebben de voordelen voor jullie op een rijtje gezet.

Sfeerbeeld voor services pagina over copywriting

Tussen welk platform moet je kiezen?

WooCommerce en Shopify zijn beide populaire e-commerceplatforms waarmee je online winkels kunt maken en beheren. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • 01

  Hosting

  WooCommerce is een open-source plugin voor WordPress, wat betekent dat je een eigen hosting nodig hebt om het te gebruiken. Aan de andere kant is Shopify een gehost platform, wat betekent dat het een eigen hosting aanbiedt.

 • 02

  Aanpassing

  WooCommerce biedt veel flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden omdat het open source is en volledige toegang geeft tot de code. Dit betekent dat het gemakkelijker is om het uiterlijk en de functionaliteit van een winkel aan te passen. Shopify biedt daarentegen beperkte aanpassingsopties omdat het een gehost platform is. Het biedt echter wel een breed scala aan thema’s en apps om uit te kiezen.

 • 03

  Kosten

  WooCommerce zelf is gratis te gebruiken, maar je moet wel betalen voor hosting, domeinnaam en eventuele premium thema’s of plugins. Shopify heeft verschillende prijsplannen, afhankelijk van de functies die je nodig hebt.

 • 04

  Betalingen

  WooCommerce ondersteunt verschillende betalingsgateways, maar je moet zelf betalingsverwerkers kiezen en configureren. Shopify biedt geïntegreerde betalingsgateways die direct zijn gekoppeld aan je winkel.

 • 05

  Updates & back-ups

  Shopify regelt alle updates en back-ups volledig automatisch en garandeert een quasi 100% uptime. Deze updates zitten mee in de abonnementsprijs vervat. In het geval van Woocommerce ben je zelf verantwoordelijk voor de updates en de back-ups. Uiteraard kan een goede webpartner jou hier in bijstaan, zodat dat geen probleem vormt.

Kortom...

WooCommerce is beter geschikt voor diegenen die een meer aangepaste winkel willen maken en volledige controle over hun site willen hebben, terwijl Shopify beter geschikt is voor diegenen die minder technisch onderlegd zijn en een gehost platform willen dat gemakkelijk te gebruiken is.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wil jij ook zo'n vlotte webshop?

We luisteren graag naar je verhaal. Vul het contactformulier in, geef ons een belletje of kies voor een e-mail. Allemaal goed. 

INTERESSANTE ARTIKELS

Sfeerbeeld voor services pagina

Verschil tussen maatwerk en een online builder

Website Webshop

Een website creëren is nog nooit zo makkelijk geweest, althans zo lijkt het. Een simpele zoekopdracht in Google op “website bouwen” en je krijgt talloze aanbiedingen van websitebuilders en all-in one pakketten. Maar is het echt zo gemakkelijk? Kunnen we een kwalitatieve website zelf maken of doen we toch beter beroep op een webdesigner ?

Sfeerbeeld voor over pagina over development

Waarom kiezen voor op maat gemaakte website

Website

Het hebben van een op maat gemaakte website biedt verschillende voordelen ten opzichte van het gebruik van een template