Blog | Het verschil tussen webapplicatie en mobiele app

Het verschil tussen webapplicatie en mobiele app

Een webapplicatie is een softwaretoepassing die toegankelijk is via een webbrowser op een computer of mobiel apparaat, terwijl een mobiele app een softwaretoepassing is die is ontworpen om te worden gedownload en geïnstalleerd op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet.

Sfeerbeeld voor services pagina over copywriting
 • 01

  Het verschil

  Een belangrijk verschil tussen webapplicaties en mobiele apps is dat webapplicaties via internet worden geopend in een webbrowser, terwijl mobiele apps kunnen worden gedownload en op het apparaat worden opgeslagen. Dit betekent dat mobiele apps ook kunnen worden gebruikt als er geen internetverbinding beschikbaar is, terwijl webapplicaties alleen kunnen worden gebruikt als er een internetverbinding is.

 • 02

  Het apparaat

  Een ander verschil tussen webapplicaties en mobiele apps is dat mobiele apps vaak zijn ontworpen om specifiek gebruik te maken van de mogelijkheden van mobiele apparaten, zoals GPS, camera’s en sensoren, terwijl webapplicaties meestal zijn ontworpen om te worden gebruikt op een breed scala aan apparaten met verschillende mogelijkheden.

 • 03

  Gebruikservaring

  Over het algemeen bieden mobiele apps vaak een betere gebruikerservaring dan webapplicaties, omdat ze zijn ontworpen met de specifieke kenmerken van mobiele apparaten in gedachten en daardoor beter aansluiten bij de gebruikerservaring van een smartphone of tablet. Webapplicaties zijn echter handiger voor gebruik op verschillende apparaten en platformen, omdat ze alleen via een webbrowser toegankelijk zijn.

Wij helpen je graag verder

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ook nood aan een applicatie?

Wij helpen je graag verder. Plan een kennismakingsgesprek in en ontdek hoe het uw bedrijf kan verbeteren!

INTERESSANTE ARTIKELS

Sfeerbeeld voor services pagina over copywriting

Nieuwe privacy wetgeving

Website Webshop Webapplicatie

De AVG is sinds mei 2018 van kracht en heeft als doel de bescherming van persoonlijke gegevens van EU-burgers te versterken en de regels voor bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken te harmoniseren.

Sfeerbeeld voor services pagina

Kiezen voor software op maat: een goede zet?

Webapplicatie

Startende ondernemers staan bij de oprichting van hun onderneming weinig stil bij digitalisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Alle aandacht gaat naar het uitoefenen van de bedrijfsactiviteit en het proberen groeien. Daar komt ook nog eens de onzekerheid van COVID19 bij. De prioriteiten zijn nu vooral de continuïteit bewaren en personeel aan het werk houden.