Blog | Het verschil tussen webapplicatie en mobiele app

Het verschil tussen webapplicatie en mobiele app

Een webapplicatie is een softwaretoepassing die toegankelijk is via een webbrowser op een computer of mobiel apparaat, terwijl een mobiele app een softwaretoepassing is die is ontworpen om te worden gedownload en geïnstalleerd op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet.

Sfeerbeeld voor services pagina over copywriting
 • 01

  Het verschil

  Een belangrijk verschil tussen webapplicaties en mobiele apps is dat webapplicaties via internet worden geopend in een webbrowser, terwijl mobiele apps kunnen worden gedownload en op het apparaat worden opgeslagen. Dit betekent dat mobiele apps ook kunnen worden gebruikt als er geen internetverbinding beschikbaar is, terwijl webapplicaties alleen kunnen worden gebruikt als er een internetverbinding is.

 • 02

  Het apparaat

  Een ander verschil tussen webapplicaties en mobiele apps is dat mobiele apps vaak zijn ontworpen om specifiek gebruik te maken van de mogelijkheden van mobiele apparaten, zoals GPS, camera’s en sensoren, terwijl webapplicaties meestal zijn ontworpen om te worden gebruikt op een breed scala aan apparaten met verschillende mogelijkheden.

 • 03

  Gebruikservaring

  Over het algemeen bieden mobiele apps vaak een betere gebruikerservaring dan webapplicaties, omdat ze zijn ontworpen met de specifieke kenmerken van mobiele apparaten in gedachten en daardoor beter aansluiten bij de gebruikerservaring van een smartphone of tablet. Webapplicaties zijn echter handiger voor gebruik op verschillende apparaten en platformen, omdat ze alleen via een webbrowser toegankelijk zijn.

Ook nood aan een applicatie?

Wij helpen je graag verder. Plan een kennismakingsgesprek in en ontdek hoe het uw bedrijf kan verbeteren!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

INTERESSANTE ARTIKELS

Sfeerbeeld voor blogbericht over Hoe leeg ik cache op mijn CMS pagina?

Hoe leeg ik cache op mijn CMS pagina?

Websites

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over website-caching, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt toepassen op je CMS website.

Sfeerbeeld voor over pagina over development

Digitaliseren is investeren

Websites Webshops Webapplicaties

5 redenen waarom webapplicaties bedrijven helpen groeien en innoveren