Blog | Hoe leeg ik cache op mijn CMS pagina?

Hoe leeg ik cache op mijn CMS pagina?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over website-caching, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt toepassen op je CMS website.

Sfeerbeeld voor blogbericht over Hoe leeg ik cache op mijn CMS pagina?

Wat is caching?

Caching slaat een statische versie van je website op. Dit zorgt ervoor dat je CMS website sneller kan laden en dat er niet op elke paginaweergave zware PHP-scripts hoeven te draaien. Website-caching maakt websites snel, wat leidt tot betere SEO-scores en een hogere gebruikerstevredenheid. Onderaan leggen we uit hoe je dit nu juist verwijdert. 

 • 01

  Leeg je browser cache

  Als je de enige bent die geen verandering ziet, dan ligt dit hoogstwaarschijnlijk aan de cache van je browser. Browsers cachen vaak afbeelding-, CSS- en JavaScript-bestanden en zien niet altijd dat er wijzigingen in zijn aangebracht. Om ervoor te zorgen dat alles van je CMS website wordt gedownload en niet uit de browsercache, moet u de browsercache leegmaken. Dit is hoe je het aanpakt: 

  • Chrome – Instellingen (drie punten), Meer hulpprogramma’s, Browsegegevens wissen
  • Safari – Ontwikkel, Leeg caches
  • Firefox – Menu (hamburger), Voorkeuren, Geavanceerd, Netwerk, Gebufferde webinhoud, Nu wissen
  • Edge – Opties (drie punten), Instellingen, Browsegegevens wissen
   
  Wanneer dit gelukt is, heb je succesvol de cache op je browser verwijdert. Herlaad nu je CMS pagina en controleer of de wijzigingen zijn doorgekomen. Vind je de aangebrachte wijzigingen nog steeds niet? Dan gaan we naar de volgende stap. 
 • 02

  Leeg je cache plugin

  Gebruik je een plug-in? Dan is het mogelijk dat je de cache voor deze plug-in moet wissen voordat je de wijziging kan zien. De meeste plug-ins hebben een knop waarmee je de cache van je WordPress site kan wissen. Linksboven zie je een tijgerafbeelding. Klik op de knop “Cache verwijderen” en alle cachebestanden van de site worden verwijderd. Herlaad nu je CMS pagina en controleer of de wijzigingen zijn doorgekomen.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ben je op zoek naar een professionele webpartner?

We zien je graag komen! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Uiteraard kan je ons ook gewoon mailen of een telefoontje doen.

INTERESSANTE ARTIKELS

Sfeerbeeld voor services pagina over copywriting

Waarom WordPress?

Website Webshop

Als webbureau werken we al jaren met WordPress en zijn wij daarnaast dagelijks bezig met het ontwikkelen van websites. Op deze blog vind je 5 redenen waarom wij fan zijn van WordPress.

Sfeerbeeld voor services pagina

Hoe pas ik content aan in mijn Wordpress CMS?

Website

Hoera, je CMS website werd gelanceerd! Maar nu wil je graag weten hoe je zelf teksten en afbeeldingen kan aanpassen. No worries, Okappi legt je uit hoe je dit moet doen