Blog | Hoe leeg ik cache op mijn CMS pagina?

Hoe leeg ik cache op mijn CMS pagina?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over website-caching, waarom het belangrijk is en hoe je het kunt toepassen op je CMS website.

Sfeerbeeld voor blogbericht over Hoe leeg ik cache op mijn CMS pagina?

Wat is caching?

Caching slaat een statische versie van je website op. Dit zorgt ervoor dat je CMS website sneller kan laden en dat er niet op elke paginaweergave zware PHP-scripts hoeven te draaien. Website-caching maakt websites snel, wat leidt tot betere SEO-scores en een hogere gebruikerstevredenheid. Onderaan leggen we uit hoe je dit nu juist verwijdert. 

 • 01

  Leeg je browser cache

  Als je de enige bent die geen verandering ziet, dan ligt dit hoogstwaarschijnlijk aan de cache van je browser. Browsers cachen vaak afbeelding-, CSS- en JavaScript-bestanden en zien niet altijd dat er wijzigingen in zijn aangebracht. Om ervoor te zorgen dat alles van je CMS website wordt gedownload en niet uit de browsercache, moet u de browsercache leegmaken. Dit is hoe je het aanpakt: 

  • Chrome – Instellingen (drie punten), Meer hulpprogramma’s, Browsegegevens wissen
  • Safari – Ontwikkel, Leeg caches
  • Firefox – Menu (hamburger), Voorkeuren, Geavanceerd, Netwerk, Gebufferde webinhoud, Nu wissen
  • Edge – Opties (drie punten), Instellingen, Browsegegevens wissen
   
  Wanneer dit gelukt is, heb je succesvol de cache op je browser verwijdert. Herlaad nu je CMS pagina en controleer of de wijzigingen zijn doorgekomen. Vind je de aangebrachte wijzigingen nog steeds niet? Dan gaan we naar de volgende stap. 
 • 02

  Leeg je cache plugin

  Gebruik je een plug-in? Dan is het mogelijk dat je de cache voor deze plug-in moet wissen voordat je de wijziging kan zien. De meeste plug-ins hebben een knop waarmee je de cache van je WordPress site kan wissen. Linksboven zie je een tijgerafbeelding. Klik op de knop “Cache verwijderen” en alle cachebestanden van de site worden verwijderd. Herlaad nu je CMS pagina en controleer of de wijzigingen zijn doorgekomen.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ben je op zoek naar een professionele webpartner?

We zien je graag komen! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op. Uiteraard kan je ons ook gewoon mailen of een telefoontje doen.

INTERESSANTE ARTIKELS

Sfeerbeeld voor services pagina over copywriting

Het verschil tussen webapplicatie en mobiele app

Webapplicatie

Een webapplicatie is een softwaretoepassing die toegankelijk is via een webbrowser op een computer of mobiel apparaat, terwijl een mobiele app een softwaretoepassing is die is ontworpen om te worden gedownload en geïnstalleerd op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet.

Sfeerbeeld voor services pagina

Verschil tussen maatwerk en een online builder

Website Webshop

Een website creëren is nog nooit zo makkelijk geweest, althans zo lijkt het. Een simpele zoekopdracht in Google op “website bouwen” en je krijgt talloze aanbiedingen van websitebuilders en all-in one pakketten. Maar is het echt zo gemakkelijk? Kunnen we een kwalitatieve website zelf maken of doen we toch beter beroep op een webdesigner ?